Kestane ağaçları ve o ağaçların sadece Haziran ayında on beş gün süreyle açan çiçeklerinden elde edilen bir baldır.
Kestane Balının Faydaları
- Mide yenilen ve içilen her şeyden kolayca etkilenebilen bir organ. Bazı gıdalar midenize rahatsızlık verirken bazıları midenizi rahatlatabiliyor. Kestane balının mideyi rahatlatma özelliği olduğu söylenir. Günde 1 kaşık tüketerek gözlemleyebilirsiniz.
- Kestane balı B vitamini, C vitamini, mineraller ve demir açısından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğine sahip.
- Zengin vitamin içeriği kasların güçlenmesinde etkilidir.
- 1 kaşık balı ılık su ile tüketmek öksürük ve boğaz ağrısı gibi şikayetlerinizi hafifletir.
- Kestane balı ılık suda eritilerek tüketildiğinde bağırsakların düzenli ve dengeli çalışmasını destekler.
- Tıbbi yanık tedavisi bittikten sonra kişide kalan yara bölgelerine kestane balıyla yapılan karışım düzenli olarak sürülürse iz kalmaması açısından faydalıdır.
- Solunum enfeksiyonu özellikle kış aylarında yaygın bir şekilde görülür. Kişi bu enfeksiyondan sık sık etkileniyorsa her gün düzenli olarak kestane balı tüketip fayda görebilir.
- Kuru öksürük kişiyi çok rahatsız eden bir durumdur. Kuru öksürük oluşması durumunda da düzenli kestane balı tüketiminde rahatlama etkisi verir.
- Eğer ağrı hissedilen bir bölge varsa 1 yemek kaşığı organik kestane balı ve toz tarçın karışımı ağrıyan bölgeye masaj yaparak uygulanabilir.
- Antioksidan içeriği sayesinde hücre yenilenmesini destekler. Bu nedenle tüketilmesi cilt güzelliğinizi olumlu etkiler.
Kan dolaşımını hızlandırarak daha rahat hareket edilmesinde etkilidir. Yaraları iyileştirmek konusunda yardımcı olur. Antiseptik özelliği sayesinde özellikle ağızda oluşan yaraların tedavi edilmesinde etkilidir. Cilt yaralarının hızla iyileşmesini sağlar.